Посадовця ДФС та колишнього працівника податкової міліції викрито на 5 тис доларів США хабара

Посадовця ДФС та колишнього працівника податкової міліції викрито на 5 тис доларів США хабара

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора затримано начальника одного із відділів Головного управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області та колишнього працівника податкової міліції за фактом вимагання та отримання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

“За даними слідства, посадовець ДФС, використовуючи своє службове становище, за попередньою змовою зі своїм знайомим – колишнім працівником податкової міліції, вимагали у представника приватного підприємства 5 тис доларів США неправомірної вигоди. За таку суму вони обіцяли сприяння та усунення перешкод у ліквідації підприємства, а також забезпечення недопущення штрафів”, – повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Наразі тривають першочергові слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним слідчим управлінням Державного бюро розслідувань за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Хмельницькій області ДСР Нацполіції України.

Зазначається, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Поділитись