Порошенко зібрався закрити всі справи, які розслідує проти нього ДБР

Порошенко зібрався закрити всі справи, які розслідує проти нього ДБР

Партія колишнього президента України Петра Порошенка «Європейська солідарність» готує подання до Конституційного суду про незаконність створення Державного бюро розслідувань.

Про це написав у своєму Telegram-каналі глава відомства Роман Труба. “Оскільки Порошенко не може вплинути на мене для закриття 12 проваджень, учасником яких він є, значить, потрібно знайти спосіб, щоб прибрати мене з посади”, – сказав він.

Труба уточнив, що подання депутатів стосується визнання окремих норм закону про ДБР неконституційними. Зокрема, «Європейська солідарність» буде наполягати на тому, що президент не мав права призначати главу відомства і направляти своїх представників до конкурсної комісії з обрання керівника ДБР і його заступників.

При цьому, як підкреслив Труба, за три роки роботи комісії до неї не виникало нарікань. Закон про ДБР розробляли депутати партії Порошенка, фракція в Раді за нього проголосувала, а тодішній глава держави – підписав.

Нагадаємо, крім ухилення від сплати податків Порошенка звинувачують в спробі узурпації судової влади, зловживання повноваженнями, державній зраді, легалізації в офшорах злочинних доходів, відмивання коштів, призначення незаконного уряду і фальсифікацію документів про створення коаліції у Верховній Раді. Всього проти колишнього президента і його оточення розслідується 14 справ.

Фото ТАСС.

Поділитись