Порошенка не випустили за кордон, бо Рада скасувала виписане йому відрядження

Порошенка не випустили за кордон, бо Рада скасувала виписане йому відрядження

Петра Порошенка не випустили за кордон.

За словами п’ятого президента, він мав необхідні документи за підписом спікера Верховної Ради. За кордоном у політика заплановані десятки зустрічей, зокрема, про зняття блокади польських перевізників. Збирався Порошенко зустрітися і з американцями та новим спікером палати представників, аби поговорити про фінансову підтримку України.

«Я далекий від думки, що прикордонники діяли з власної ініціативи. Кожен може сам здогадатися, хто ж скасував документ, підписаний спікером парламенту», — написав Порошенко у соцмережах. І додав, що це — «антиукраїнська диверсія, що підриває обороноздатність».

Порошенка не випустили за кордон, бо Рада скасувала виписане йому відрядження, заявив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

«На час дії військового стану народні депутати України мають право перетинати державний кордон на виїзд на підставі відповідних рішень про службові відрядження. Стосовно народного депутата, про якого ви цікавитеся, у прикордонників є підтвердження, що його відрядження за кордон скасовано. Саме тому він був скасований. не пропущено через державний кордон України», – заявив Демченко.

Поділитись