Поразки та мобілізація оголили розкол серед основних груп підтримки Путіна

Поразки та мобілізація оголили розкол серед основних груп підтримки Путіна

Американський Інститут вивчення війни (ISW) у черговому зведенні-аналізі продовжує розбирати тертя між різними радикальними фракціями “російського світу”, що вирвалися на поверхню через поразки на українських фронтах.

ISW виділяє три основні такі фракції: військові блогери та кореспонденти, колишні військові та частина силовиків, які мають власні силові ресурси (творець ПВК “Вагнер” Євген Пригожин, голова Чечні Рамзан Кадиров тощо).

На думку ISW, путіну потрібна підтримка всіх цих трьох фракцій, але через поразки на фронті та бардаку в ході “часткової мобілізації” серед них, схоже, почалися розбрати.

Путін же, як бачиться американським аналітикам, намагається утримати всіх в одній упряжці, виводячи військових блогерів на держтелебачення, дозволяючи “силовикам” утримувати власні армії та продовжувати спроби наступати під Бахмутом та Донецьком, а також оголосивши мобілізацію, якої давно вимагала ветеранська спільнота.

Але всі ці три фракції домагаються різного підходу до ведення війни, вважає ISW, і розкол між ними (а також останнім часом і всередині фракції військових блогерів та кореспондентів) може позначитися на стабільності путінського режиму.

Поділитись