Попередні збитки від землетрусу в Гаїті оцінили в понад мільярд доларів

Попередні збитки від землетрусу в Гаїті оцінили в понад мільярд доларів

На відновлення інфраструктури Гаїті після стався 14 серпня руйнівного землетрусу, за попередніми оцінками, може знадобитися щонайменше $ 1,12 млрд.

Про це повідомив новинний портал Haiti Libre, з посиланням на дані влади.

За його інформацією, керівництво країни знаходиться в тісному контакті з представниками Організації Об’єднаних Націй, Євросоюзу та Світового банку. На даний момент розглядаються можливості виділення коштів на відновлення постраждалих районів.

«У нас є тверда воля направити відновлення країни по шляху сталого розвитку», – заявив прем’єр-міністр Гаїті Аріель Генрі.

За даними цивільної оборони країни, жертвами землетрусу на Гаїті стали 2189 осіб, кількість постраждалих перевищила 12 тис., Повністю зруйновано понад 7 тис. Будинків, пошкоджено більше 12 тис. Будівель. Близько 30 тис. Сімей залишилися без даху над головою.

14 серпня біля узбережжя Гаїті стався землетрус магнітудою 7,2 бала. Керівництво Гаїті прийняло рішення на місяць ввести режим надзвичайного стану в республіці.

15 серпня заступник генсека ООН з гуманітарних питань Мартін Гріффітс заявив, що організація направить мінімум $ 8 млн на допомогу постраждалим від землетрусу в Гаїті.

Поділитись