Понад 35 людей загинули і близько 50 постраждали під час церемонії прощання з Сулеймані

Понад 35 людей загинули і близько 50 постраждали під час церемонії прощання з Сулеймані

За словами керівника служби Швидкої допомоги міста Керман Пір Хосейна Куліванда, постраждалі доставлені в місцеві лікарні.

Розпочато розслідування, після закінчення якого влада обіцяє надати додаткову інформацію.

Напередодні в Тегерані пройшла церемонія прощання з Сулеймані, в якій, як передавало іранське телебачення, брали участь мільйони людей.

“Похорон” Сулеймані триває четвертий день. 4 січня тіло Сулеймані, а також тіла ще 11 убитих воєнізованих формувань, були доставлені з Багдада в священні для шиїтів міста Карбала (до мавзолею імама Хусейна) і Наджаф (до мавзолею імама Алі).

Рано вранці 5 січня через Багдад тіла Касема Сулеймані і заступника командира “Аль-Хашд аш-Шааб” Абу Махді аль-Муандіса доставили до іранського міста Ахваз, потім – в Мешхед (до мавзолею імама Рези). Далі тіла вирушили в Тегеран, звідки були привезені в Кум (до мавзолею Фатіми Масума), після чого тіло Сулеймані доставили в Керман для похорону.

Є висока ймовірність того, що після завершення похорону іранські і проіранські збройні сили почнуть мститися американцям та їхнім союзникам за ліквідацію Сулеймані.

Поділитись