Помпео заявив про виток вірусу COVID-19 з лабораторій Уханя

Помпео заявив про виток вірусу COVID-19 з лабораторій Уханя

Колишній держсекретар США Майк Помпео звинуватив Китай в приховуванні справжніх розробок в лабораторії Уханя, звідки, за його даними, міг статися витік коронавірусу.

Про це він заявив в ефірі Fox News, підкресливши, що влада КНР могла б легко пояснити все, що відбувається, якщо б захотіли.

Держдепартамент проробив гарну роботу, так як ми подолали багато внутрішньої бюрократії, щоб з’ясувати деталі і подолати заборони тих, хто намагається приховати важливу інформацію. Китай не хоче, щоб світ знав про секретній військовій діяльності, що проводиться в Уханьского інституті вірусології, – заявив Помпео.

Він уточнив, що Держдепартаменту стало відомо, що в Китаї було проведено «дослідження функцій», що ця лабораторія була четвертого рівня і вже мала витоку через недостатню безпеку. Також там були лікарі, які захворіли і були госпіталізовані ще восени 2019 року.

Ми знаємо, що в тій же лабораторії велася військова діяльність. Ми не знаємо, що вони робили, і те, що вони не хочуть, щоб ми знали, говорить про те, що ми не повинні сумніватися. Коли ми доберемося до кінця цієї історії, ми покажемо, що китайці знали, що сталося, і їх вірусологічна лабораторія була в центрі цього, – підкреслив Помпео.

Поділитись