Помічники Байдена вирізали його жарт про евакуацію США з Афганістану

Помічники Байдена вирізали його жарт про евакуацію США з Афганістану

Президент США Джо Байден пожартував, відповідаючи на питання про решту в Афганістані американців, однак цей момент із запису виступу вирізали.


Під час прес-конференції журналіст запитав американського лідера, як він надійде, якщо солдати залишаться в ісламській республіці після крайнього терміну (31 серпня). Байден спочатку посміхнувся, потім відповів на питання, але запис звуку в цю секунду переривається. За даними RT, Байден сказав: “Ти будеш першим, кому я подзвоню”.

Член палати представників Сполучених Штатів Ронні Джексон різко відреагував на подію. “Хворий! Коли Байдена запитали, що він буде робити, якщо американці опиняться замкненими в пастці в Афганістані після 31 серпня, він сміється, а його куратори відключають звук. Для нього це один великий жарт. Це не смішно! Він повинен негайно піти у відставку”, – обурився конгресмен.

Раніше Байден, відповідаючи на питання про участь Вашингтона в забезпеченні безпеки в аеропорту Кабула, переплутав назву міста. Він заявив, що влада постійно контактують з керівництвом “Талібану” в афганській столиці і столиці Катару “Дахо”. Пізніше в публікації Білого дому уточнили, що президент мав на увазі Доху.

Поділитись