Помер злочинець, який вчинив замах на тимчасового президента Малі

Помер злочинець, який вчинив замах на тимчасового президента Малі

На екс-голову Національного комітету порятунку народу Малі, тимчасового президента держави Ассімі Гоито було скоєно напад під час молитви з нагоди Курбан-байраму у Великій мечеті Бамако.

В уряді Малі повідомили про смерть підозрюваного , який кілька днів тому робив замах на життя тимчасового президента держави в Західній Африці.

Злочинець намагався вдарити малійського чиновника, проте поранив іншого чоловіка. Спецслужби затримали і знешкодили нападника. Сам тимчасовий президент в результаті події не постраждав. У зв’язку з інцидентом поліція порушила кримінальну справу за підозрою в замаху на вбивство і створення загрози безпеці держави.

Після затримання його доставили в університетський лікарняний центр, де він помер. Призначено судово-медичну експертизу для встановлення точної причини смерті чоловіка. За заявою уряду, підозрюваний, чиє ім’я не розкривалося, був госпіталізований після того, як у нього «погіршилося здоров’я».

Очікується, що країна повернеться до демократії після торішнього військового перевороту, в результаті якого був повалений президент Ібрагім Бубакар Кейта.

Поділитись