Польські фермери чекають працівників з України

Польські фермери чекають працівників з України

Очільник Міністерства сільського господарства та розвитку села Ян Кшиштоф Ардановський звернув увагу, що на роботу, пов’язану зі збиранням врожаю, до Польщі можуть приїжджати передусім громадяни України.

Уряд у Варшаві вирішив про введення правил, які полегшують іноземцям перетин кордону і працевлаштування, – сказав міністр Ян Кшиштоф Ардановський: «Польські консульства видають візи без жодних обмежень. Іноземці можуть прибути до польських господарств і українським транспортом, і, також, поляки можуть підібрати (іноземця – ред.) з кордону; відкрито додатковий пішохідний пункт пропуску (Медика-Шегині). Необхідний карантин вони проходять у господарстві, маючи можливість працювати вже від першого дня. Робота відбувається в малих групах».

Міністр Ян Кшиштоф Ардановський закликав, щоб збирати врожай зголошувалися безробітні, а також студенти, позаяк невідомо, скільки працівників з України приїде цього року на роботу до Польщі.

За даними Міністерства сільського господарства та розвитку села, серед фермерів у цілій Польщі коронавірусом заразилося кільканадцять осіб, пише intvua.com.

Поділитись