Польща запропонувала Україні допомогти “повернути Крим”

Польща запропонувала Україні допомогти “повернути Крим”

Польща має намір активно відстоювати інтереси України в ОБСЄ, заявив переобраний на другий термін президент Польщі Анджей Дуда в інавгураційній промові.


Він повідомив, що в 2022 році Польща буде головувати в ОБСЄ, і основним завданням ставить повне відновлення територіальної цілісності і суверенітету України. Дуда пообіцяв, що Польща докладе всіх зусиль для відновлення контролю Києва над всією територією країни.

«Особлива можливість діяти заради безпеки нашої країни і нашого континенту з’явиться в 2022 році, коли Польща перебере на себе головування в ОБСЄ. Це важливе завдання, яке полягає і у відновленні повного суверенітету і територіальної цілісності нашої сусіда – України», – цитує Анджея Дуду видання Главред.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що через кілька років народ Росії відчує сором через приєднання Криму в 2014 році. Також він висловив упевненість, що одного разу Крим знову стане частиною України, а без його повернення між російським і українським народами неможливо єднання і нормальне, відверте, дружнє спілкування.

Поділитись