Полковник Світан розповів про наступ окупантів на Донбасі

Полковник Світан розповів про наступ окупантів на Донбасі

Триденне перемир’я, оголошене Кремлем – це провісник нового великого наступу окупаційної армії РФ.

Відбудеться воно не з території Білорусі, а на Донбасі. З таким попередженням виступив в інтерв’ю на YouTube полковник ЗСУ запасу та військовий експерт Роман Світан, пише Діалог.

За його даними, Росія почала дуже активно перекидати резерви до України. Нагромадження фіксується від Донецька на південь у бік Маріуполя. Саме там, вважає Світан, ворог і спробує зробити свій ривок. “Швидше за все, готується щось на кшталт різдвяного наступу. Росіяни такі моменти люблять. Сьогодні “головне кадило” (московський патріарх Кирило Гундяєв) анонсувало. Це стандартний набір, який ми з 14-го року бачимо”, – розповів військовий експерт. Він уточнив, що резерви заходять на територію України, але не окопуються. А це означає, що вони чекають на команди на висування. Ймовірно, наказ буде дано вже 6 чи 7 січня.

“Як з 14-го року росіяни використовували перемир’я? Після оголошення ніхто не стріляє, але можна їздити. І вони починають підтягуватися до лінії фронту. Вони точно знають, що в колону ніхто не стрілятиме, раз перемир’я”, – розповів Світан.

Найімовірнішим ділянкою для російського удару вважає район Вугледара, оскільки там найвища щільність ворожих військ.

“Вони зараз навколо Вугледара в радіусі 70 км розташувалися. Можуть підтягнутися протягом 2 годин… Це одна з малих клешень, яку вони раніше малювали в планах із захоплення Донбасу… У бік Курахового та на Покровськ, щоб зайти Мар’їнським, Авдіївським угрупуванням у тил. Швидше за все, на цих вихідних почнеться такий рух. Причому під Вугледар закинуто приватну військову компанію міністра оборони Шойгу “Редут”. Він не просто так туди закинув. Це штурмовики. Завдання у них точно не оборонне, а наступальне – прорив лінії фронту”, – попередив полковник.

Поділитись