Політолог розповів про плани США за безцінь отримати природні багатства Сибіру

Політолог розповів про плани США за безцінь отримати природні багатства Сибіру

США планували придбати половину території Росії, але не збиралися віддавати гроші. Про це розповів політолог Борис Якеменко.

План покупки Сибіру виник у Вашингтоні на початку 1990-х років. Апетити американців поширювалися на всю північно-східну частину колишнього СРСР – до Уралу і кордонів з Китаєм і Монголією. Там пропонувалося організувати сім нових штатів, населення яких хотіли підкупити обіцянками збереження рідної мови і дозволу на вільні поїздки по іншим штатам США. Насправді з людьми хотіли вчинити, як з аборигенами в Америці – вижити зі споконвічної території.

Оцінювалася територія “американського” Сибіру в $ 3 трильйони. Але платити їх Москві Вашингтон не збирався. По-перше, він мав намір отримати розстрочку на 20 років, пише Якеменко в своєму телеграм-каналі. По-друге, на половину цієї суми він збирався всучити російській стороні американські товари.

Щодо забезпечення безпеки нових штатів Вашингтон не турбувався: його аналітики вказували, що російські війська зможуть дістатися до Далекого Сходу тільки по суші, тоді як американські отримували доступ до морів.

Раніше глава МЗС РФ Сергій Лавров пригадав американцям Аляску.

Поділитись