Політики в Україні почали вакцинуватися від коронавірусу

Політики в Україні почали вакцинуватися від коронавірусу

Голова редакційної ради порталу “Обозреватель”, президент Федерації баскетболу України Михайло Бродський заявив в своєму блозі, що українські політики почали “таємно” вакцинуватися від COVID-19.


За його інформацією, в кінці грудня в країну чартерним рейсом була “таємно” завезена партія вакцини Pfizer, при цьому препарат “пронесли” нібито без митного оформлення, “прикриваючись паспортом якогось депутата”.

“За наявною у мене інформацією, прем’єр-міністр Денис Шмигаль і ряд народних депутатів, в тому числі і глава профільного медичного комітету Верховної ради Михайло Радуцький, протягом цього тижня відвідали клініку пластичної хірургії і косметології “Меділенд”, але не тільки і не стільки за уколом ботоксу, скільки за першою дозою вакцини”, – заявив Бродський.

Він додав, що за два етапи вакцинації ці політики заплатили по дві з половиною тисячі євро, в той час як в Європі ціна двох доз препарату становить 30 євро.

В середині грудня 2020 року президент України Володимир Зеленський поставив завдання міністру охорони здоров’я Максиму Степанову отримати вакцину в січні, в крайньому випадку в лютому. За словами Степанова, вже підписані технічні документи з COVAX на поставку восьми мільйонів доз вакцини. Пізніше міністерство охорони здоров’я України уклав контракт про постачання в максимально короткі терміни ще 1,9 мільйона доз вакцини проти коронавірусу виробництва китайської компанії Sinovac Biotech. Однак на даний момент вакцинація в Україні не почалася, жодна партія препаратів в країну не доставлена.

Поділитись