Поліція застосувала гумові кулі для розгону демонстрантів в Мельбурні

Поліція застосувала гумові кулі для розгону демонстрантів в Мельбурні

Поліція застосувала гумові кулі в австралійському Мельбурні для розгону в середу демонстрантів, які виступають проти локдаунів і обов’язкової вакцинації від COVID-19, повідомив телеканал ABC.


Протести в Мельбурні продовжуються вже третій день поспіль, влада штату Вікторія посилили наряди поліції, які розігнали кілька сотень людей, які зібралися біля військового меморіалу “Храм пам’яті”.

“Поліція стріляла, як виявилося, гумовими кулями по демонстрантах, які відмовляються залишати “Храм пам’яті Мельбурна”, – повідомляє телеканал. За його даними, поліцейські також обстрілювали натовп демонстрантів димовими шашками і обприскували їх “перцевим балончиками”, щоб ті покинули ступені перед меморіалом.

Поліція затримала кількох людей, які не погодилися розійтися, допитавши їх у розкладних столиків під відкритим небом.
Влада штату Вікторія засудили спробу демонстрантів протестувати біля стін військового меморіалу, назвавши це неприйнятним. Серед учасників, як затверджуються, були представники ультраправих сил.

За спостереженнями ABC, число демонстрантів в середу виявилося менше, ніж напередодні в Мельбурні, коли зібралося до 2000 чоловік. У столиці штату поліція, як зазначає телеканал, “заарештовувала людей на вулицях, якщо вони не могли пояснити причину, по якій вони там перебували”.

Управління безпеки цивільної авіації Австралії, як повідомляє телеканал 9News, погодилося з вимогою поліції штату Вікторія закрити повітряний простір над Мельбурн до ранку неділі “в інтересах громадської безпеки”. Тим самим ЗМІ тепер втратили можливість знімати демонстрації з вертольотів.

Протести під девізом “Хода робочих Вікторії за свободу” в Мельбурні спалахнули в понеділок і пов’язані з вимогою влади прищепити всіх будівельників принаймні однієї дозою вакцини від корони до 23 вересня. Через повільну вакцинації в галузі влади на два тижні закрили всі будівництва, хоча зараз, як повідомляє ABC, ведуться переговори про відкриття будівельних майданчиків.

Поділитись