ПМР збирається звернутися до Путіна з проханням прийняти їх до складу рф

ПМР збирається звернутися до Путіна з проханням прийняти їх до складу рф

Придністров’я може 28 лютого «попроситися» до РФ.

Про це повідомляє місцевий опозиціонер Геннадій Чорба.

На цю дату в Тирасполі призначено «з’їзд депутатів усіх рівнів». За даними Чорби, на цих зборах «має бути озвучено прохання «від імені громадян, які проживають на лівому березі Дністра» прийняти Придністров’я до складу Росії».

А вже наступного дня, 29 лютого, про це «прохання» нібито оголосить Путін у своєму зверненні до Федеральних Зборів, які потім у прискореному порядку ухвалять рішення задовольнити «прохання, що надійшло».

На думку Чорби, «команда провести цей з’їзд прийшла з Москви».

Втім, жодних підтверджень та доказів заявам Чорби немає.

Управління з реінтеграції уряду Молдови заявило, що «уважно стежить за ситуацією» і «немає підстав вважати, що ситуація в регіоні може погіршитися».

При цьому посол з особливих доручень МЗС України Паун Роговей днями їздив до Кишинева і там заявив, що «Київ рішуче реагуватиме на будь-які провокації, спрямовані як на втягування придністровського регіону у війну Росії проти України, так і на дестабілізацію ситуації в Молдові в цілому». 

Українська розвідка не підтверджує інформацію про те, що депутати невизнаного Придністров’я планують звернутися до президента РФ Володимира Путіна щодо прийняття ПМР до складу Росії.

«За нашими даними, інформація про те, що 28 лютого «влада» Придністров’я нібито попросить РФ, щоб та приєднала їх до свого складу, на даний момент не підтверджується», – заявив речник ГУР Андрій Юсов українським ЗМІ.

Поділитись