«Північний потік» підірвали за участю США — Віктор Орбан

«Північний потік» підірвали за участю США — Віктор Орбан

Угорський прем’єр Віктор Орбан підтримав російський наратив про те, що газогони «Північний потік» підірвали за участі США.

Виступаючи у літньому таборі Тушваньош у Румунії, Орбан заявив, що вибухи відбулися «під керівництвом США». Також політик звинуватив ЄС у тому, що ним нібито керує Вашингтон.

«Сьогодні Європа не робить нічого, окрім як беззастережно слідує за зовнішньою політикою Демократичної партії США, навіть ціною завдання собі шкоди», — заявив Орбан.

За його словами, санкції нібито завдають фундаментальної шкоди європейським інтересам, підвищують ціни на енергоносії та роблять європейську економіку неконкурентоспроможною.

«Те, що ми мовчимо про підрив газопроводу «Північний потік», що сама Німеччина мовчить про очевидний акт тероризму, здійснений під американським керівництвом проти її власності, і що ми не розслідуємо, не намагаємося з’ясувати і не піднімаємо це питання юридично — так само, як ми не вчинили правильно щодо прослуховування Ангели Меркель, яке було здійснене за допомогою Данії, — це ніщо інше, як акт покори», — заявив Орбан.

Поділитись