Південна Корея відмовила Києву у наданні зброї

Південна Корея відмовила Києву у наданні зброї

Міністр національної оборони Південної Кореї Со Ук під час телефонної бесіди з українським колегою Олексієм Резніковим заявив, що постачання летальної зброї в Україну перешкоджають кілька непереборних факторів.

Про це повідомляє представника оборонного відомства Пу Син Чхан.

За його словами, міністри обговорювали питання щодо постачання військової допомоги в Україну. Резніков запитав, чи може Південна Корея відправити на допомогу українським військам засоби протиповітряної оборони для протистояння Росії.

«Міністр Со Ук пояснив, що бачить обмеження у постачанні летальної зброї на Україну через ситуацію у сфері безпеки Південної Кореї та вплив цього кроку на військовий потенціал південнокорейської армії», – розповів представник міністерства оборони, його слова цитує агентство Yonhap.

Раніше Південна Корея неодноразово згадувала про низку труднощів щодо постачання летальної зброї в Україну. Натомість Міністерство оборони республіки передало державі сухі пайки, каски, аптечки, ковдри, намети — лише 20 найменувань предметів. Як пише агентство Yonhap, вартість допомоги оцінювалася у 804 тисячі доларів.

Поділитись