Після виступу Токаєва на ПМЕФ треба готуватися до нових атак Росії

Після виступу Токаєва на ПМЕФ треба готуватися до нових атак Росії

Після виступу Касим-Жомарт Токаєв на Петербурзькому міжнародному економічному форумі (де адресатом його виступу в тому числі була внутрішня казахстанська аудиторія та міжнародне співтовариство, де він хоче бути рукопотискаємим та уникнути вторинних санкцій), швидше за все, треба готуватися до нових інформаційних атак з боку російського зомбі скриньок, сайтів, telegram каналів тощо.

Про це заявив політолог Досим Сатпаєв.

Президент Казахстану, нагадаємо, на пленарному засіданні Петербурзького міжнародного економічного форуму за участю Володимира Путіна сказав, що Казахстан не визнає незалежності так званих «ДНР» та «ЛНР».

«Можливо візьмуть паузу. Але розслаблятись не варто. Окрім симонян, тигранів та соловйових їх там уже цілий віз і маленький візок. Тим більше, що частина населення Казахстан продовжує жити в російському інформаційному просторі.

Сам факт того, що модератором виступу двох президентів поставили Симонян, чий чоловік ображав Казахстан та казахів, це очевидна провокація з боку організаторів форуму», — вважає Сатпаєв.

Казахстан, за його словами, вже увійшов до третьої інформаційної фази гібридної війни з боку Росії: «Перша фаза була пов’язана з атакою на казахстанських громадянських активістів, які виступили на підтримку України. Друга фаза мала на меті голосно заявляти про український сценарій у Казахстані. Третя фаза вже була пов’язана із звинуваченнями на адресу керівництва Казахстану. І Тигран Кеосаян цього навіть не приховував».

Поділитись