Пєсков заявив про загрозу територіальних суперечок із НАТО через Україну

Пєсков заявив про загрозу територіальних суперечок із НАТО через Україну

Потенційний вступ України до НАТО міг би призвести до територіальної суперечки Росії з державою, що входить до альянсу.

Про це заявив журналістам речник президента РФ Дмитро Пєсков.

«У нас немає територіальних суперечок ні з Фінляндією, ні зі Швецією, у той час як Україна потенційно могла стати членом НАТО, і тоді в Росії виникла б територіальна суперечка з державою, яка бере участь в альянсі», — цитує його ТАРС.

Відповідаючи на питання щодо вступу Фінляндії та Швеції до НАТО, Пєсков зазначив, що вступ Фінляндії та Швеції до НАТО не зміцнить архітектуру безпеки в Європі. За його словами, Москва ретельно відстежує це питання. «Є привід для глибокого аналізу можливих наслідків. Ми не думаємо, а точніше, не переконані, що вступ Фінляндії та Швеції до НАТО якимось чином зміцнить, удосконалить архітектуру безпеки на нашому континенті», — зазначив Пєсков.

«Це питання серйозне, це питання, яке викликає наше занепокоєння, і ми будемо дуже уважно стежити, які будуть наслідки вступу Фінляндії та Швеції до НАТО у прикладному плані з точки зору нашої безпеки, яка має бути забезпечена абсолютно безумовно», — підкреслив представник Кремля.

Пєсков звернув увагу, що Москва «ретельно фіксує» заяви влади Швеції про те, що ця країна не має наміру у разі вступу до альянсу розміщувати на своїй території іноземні військові бази та системи озброєнь. «Ми дуже уважно дивимося і, звичайно, аналізуємо ситуацію стосовно перспектив безпеки нашої країни», — додав він.

Поділитись