Пєсков розповів про плани Росії поставити Туреччині додаткову партію С-400

Пєсков розповів про плани Росії поставити Туреччині додаткову партію С-400

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков розповів, що Росія має намір поставити Туреччині додаткову партію зенітних ракетних систем С-400.

Про це представник Кремля заявив в інтерв’ю грецькому телеканалу ANT1.

«Ми маємо певне розуміння з нашими турецькими партнерами, і ми сподіваємося на це. Ми сподіваємося на це, так», – зазначив Пєсков.

Журналіст поцікавилася у Пєскова, у чому полягає інтерес Росії у наданні Туреччині С-400, незважаючи на обмежувальні заходи з боку США. Прес-секретар президента РФ зазначив, що Штатам «подобається грати у цю гру із санкціями».

«Їм жодного разу не вдалося змусити якусь країну змінити свою думку. Наша політика полягає в тому, що ми відкриті для співпраці з різними країнами, особливо з нашими партнерами», – сказав Пєсков.

14 листопада директор Федеральної служби з військово-технічного співробітництва Росії Дмитро Шугаєв заявив, що Москва та Анкара ведуть переговори про участь Росії у створенні винищувача п’ятого покоління.

Крім того, як зазначив Шугаєв, Росія обговорила з Туреччиною експорт військової продукції та спільну розробку озброєння.

Так він прокоментував можливе підписання контракту на постачання до Анкари нової партії систем протиповітряної оборони (ППО) С-400.

У неділю, 14 листопада, у рамках міжнародного авіасалону Dubai Airshow-2021 Шугаєв зазначив, що співпраця з країною розвивається стабільно.

30 вересня президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що купівля країною в Росії зенітних ракетних систем С-400 мала сенс, незважаючи на суперечності у відносинах Анкари з Вашингтоном, що виникли у зв’язку з цим. За його словами, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг та екс-президент США Дональд Трамп підтвердили право Туреччини обирати постачальників зброї.

Поділитись