Пєсков пояснив слова хіхікаючого Путіна про отримання нових територій у ході війни

Пєсков пояснив слова хіхікаючого Путіна про отримання нових територій у ході війни

Нові території з’явилися у складі Росії як результат псевдореферендумів серед жителів, а також як нібито результат роботи Москви із захисту цих людей.

Так він пояснив у четвер слова президента РФ Володимира Путіна про те, що “спеціальна військова операція” вже дала значні результати: наприклад, у складі Росії “з’явилися нові території”.

“Однією з головних цілей спеціальної військової операції, як це було заявлено президентом 24 лютого, був захист людей, які живуть на Південному Сході України, на Донбасі. У рамках захисту цих людей саме утворилися ці території, які були приєднані в результаті проведених там референдумів”, – сказав представник Кремля.

Говорячи про те, чи можуть до складу країни бути прийняті ще якісь регіони, Пєсков зазначив: “Про це не йдеться”. “Принаймні, жодних заяв із цього приводу не було. Але все одно чекає багато роботи зі звільнення територій”, – зазначив він. Як пояснив прес-секретар, у нових регіонах РФ є окуповані українськими військами території, які мають бути звільнені.

При цьому, наголосив представник Кремля, демілітаризація та денацифікація України залишаються однією з головних цілей війни. “Безумовно”, – сказав він, відповідаючи на відповідне запитання.

Поділитись