Під судом у справі Сергія Стерненко відбувався тиск на суддів

Під судом у справі Сергія Стерненко відбувався тиск на суддів

Сьогодні під судом ми спостерігали вже знайому картину: збирається натовп агресивних активістів, намагається прорватися до суду, відбуваються сутички з поліцією – за допомогою тиску намагаються змінити рішення суду.

Про це повідомляє телеграм-канал “Темник”

Тут необхідно провести аналогію з судом над ветераном АТО Віталієм Марківим в Італії, який отримав більший термін, ніж просив прокурор: замість 17 років – 24, оскільки його прихильники, представники української діаспори, влаштували щось подібне і в залі суду, і за його стінами, а суддя розглянув це як тиск на суд.

Тобто, в розвиненому європейській державі подібна практика тиску на судову систему карається дуже жорстко, а в Україні вона стала чимось звичним. Світ дивиться на це як на абсолютну дикість, через яку Україна не може сприйматися як цивілізоване правове держава.

Україні для відновлення статусу правової держави потрібно за допомогою правоохоронних органів і посилення судових рішень за європейським зразком слід наводити порядок, щоб вбивці та їхні прихильники не відчували себе безкарними.

Поділитись