Під Києвом почнуть видобувати відкритим способом цирконій та титан

Під Києвом почнуть видобувати відкритим способом цирконій та титан

У селі Логвин Володарського району Київської області Міністерство екології планує почати розробку родовищ циркону і титану.

Як стало відомо, населення села Логвин в ході проведених громадських слухань виступило проти планів міністерства. Мешканці вважають, що в результаті такої діяльності може бути знищено більше однієї тисячі гектарів земель лісового фонду та сільськогосподарського призначення, побоюються також шкоди місцевій екології, передає stolychno.news.

В даних про планову діяльності Мінекології повідомляється, що ТОВ «Рутил-ільментова компанія» найближчим часом приступає до видобутку на Тарасівському родовищі розсипних циркон-рутил-ільменітових руд (ділянка розташовується розташованому між селами Щербаки, Фастівка, Тарасівка та Михайлівка Володарського району Київщини).

Компанія збирається розпочати будівництво гірничо-збагачувального комбінату, а також кар’єра з виробництва цирконію. Хоча на громадських слуханнях мешканці і не підтримали дане рішення центральної влади, остання не збирається відмовлятися від своїх планів. Площа родовища – 10,2 кв. км, видобуток може проводитися на 10-15 га земель (400 га чернозем’я, 615 га лісового фонду).

Поділитись