Під час штурму Маріуполя загін спецназу РФ втратив 90% живої сили

Під час штурму Маріуполя загін спецназу РФ втратив 90% живої сили

Під час штурму Маріуполя загін спецназівців РФ втратив 90% живої сили, повідомляє Генштаб ЗСУ.

23 березня українські сили продовжують оборонну операцію на Східному, Південно-Східному та Північно-Східному напрямках. Про це повідомляє ранкове зведення Генерального штабу Збройних сил України.

На Східному напрямку українські війська працюють у Донецькому, Слобожанському та східній частині Таврійського операційних районів. Українські сили не дають ворогові можливості відновити наступальну операцію у напрямі Слов’янська та Лозової. ВСУ стримує просування ворога у напрямку Запоріжжя та не дає окупантам просунутися у напрямку Попасного та Курахового. Відбувається кругова оборона Маріуполя.

На Північно-Східному напрямі основні сили працюють над прикриттям кордону. Українська оборона стримує російських загарбників у районі населеного пункту Малин. Збройні сили утримують оборону Чернігова та стримують просування ворога у напрямку Києва.

На Південно-Східному напрямку йде оборонна операція, підтримка сухопутних військ та оборона морських портів у Чорноморській зоні. Оборона Миколаєва та області триває.

Українські сили стримують війська окупантів за напрямками на Кривий Ріг та Нововоронцовку. Російські сили активно використовують авіацію та ракети.

Повітряні сили ЗСУ відбили ракетні удари окупантів. За останню добу було вражено понад 17 цілей ворога — 6 літаків, 5 БПЛА, 1 вертоліт та 5 крилатих ракет. Також авіація ЗСУ завдала нищівних ударів по військовій техніці та живій силі окупанта РФ.

У РФ триває прихована мобілізація, а в Білорусі опозиційні сили та населення частково вивели з ладу залізничне сполучення з Україною. Також, за інформацією Генштабу, на території Білорусі спостерігається активне переміщення техніки РФ та її накопичення вздовж кордону з Україною.

Російські окупанти деморалізовані. Наприклад, під час штурму Маріуполя в одному з загонів спецназу РФ менше 10% особового складу продовжило участь у війні. Інші вбиті, поранені або хворі.

Поділитись