Під час протестів на Шрі-Ланці постраждали понад 30 людей

Під час протестів на Шрі-Ланці постраждали понад 30 людей

Як мінімум 33 особи постраждали під час масових протестів, які тривають, і були госпіталізовані до Національної лікарні Коломбо, повідомляє видання Ada Derana.


“33 особи госпіталізовані, двоє перебувають у критичному стані”, – повідомляє видання з посиланням на джерела у лікарні Коломбо. Протестувальники на Шрі-Ланці захопили резиденцію президента, повідомили ЗМІ.

Політичні активісти на Шрі-Ланці раніше закликали до антиурядового маршу в столиці країни Коломбо у зв’язку з економічною кризою, що триває. У суботу натовп людей подолав барикади перед резиденцією президента, переліз через паркан і захопив територію, повідомляють ЗМІ, публікуючи відео з місця подій. Для розгону демонстрантів поліція застосувала сльозогінний газ.

Шрі-Ланка переживає найважчу економічну кризу з моменту здобуття країною незалежності 1948 року. Пандемія коронавірусу вдарила по туристичному сектору, ключовому джерелу іноземної валюти, внаслідок чого Шрі-Ланка не може купити достатньо палива. У країні відчувається нестача продовольства, предметів першої необхідності, медикаментів та газу. Багато районів Шрі-Ланки стикаються з постійними перебоями в подачі електроенергії через брак палива. При цьому зовнішній борг острівної держави оцінюється у 51 мільярд доларів.

Поділитись