Під час катастрофи Ан-12 під Іркутськом загинуло керівництво авіакомпанії

Під час катастрофи Ан-12 під Іркутськом загинуло керівництво авіакомпанії

Під час аварії літака Ан-12 під Іркутськом загинули генеральний директор та перший заступник гендиректора авіаційної транспортної компанії «Заполяр’я», повідомив губернатор Ігор Кобзєв на засіданні комісії з надзвичайних ситуацій.

«Вчора було названо імена семи загиблих. Встановлено імена ще двох – це громадяни Росії Володін Юрій Вікторович та Вишневий Олег Едуардович», – наводить слова губернатора ЗМІ.

Кобзєв доручив організувати взаємодію з родичами загиблих та доставку тіл до місця поховання.

Представник аеропорту Кепервеєм (Білібіно, Чукотка) також повідомив, що при вильоті літака з Чукотки на борту перебували гендиректор та перший заступник гендиректора «Заполяр’я» Юрій Володін та Олег Вишнєв.

Напередодні літак Ан-12 білоруської авіакомпанії «Гродно», що вилетів з Якутська, розбився під Іркутськом. На борту літака, що розбився, знаходилися дев’ятеро людей, всі вони загинули. Борт виявили за сім кілометрів від Іркутська в районі населеного пункту Пивовариха. При падінні літак спалахнув, площа займання склала понад 300 кв. метрів.

У СК РФ повідомили, що слідством розглядаються всі можливі версії причин катастрофи літака, включаючи помилку пілотування, погодні умови та технічну несправність повітряного судна. Після авіакатастрофи під Іркутськом у Білорусі перестали експлуатувати літаки Ан-12. Влада Іркутської області вирішила активізувати роботу з перенесення аеропорту Іркутська за межі міської межі.

Поділитись