Під час атаки по аеродромам рф росіяни підняли в повітря всі літаки

Під час атаки по аеродромам рф росіяни підняли в повітря всі літаки

Всю стратегічну авіацію ворог був змушений терміново десь сховати.

Про це в ефірі телемарафону розповів аналітик, авіаексперт Костянтин Криволап, проаналізувавши наслідки ударів по трьом військовим аеродромам в РФ

Російські аеродроми «Оленья», «Енгельс», «Дягілєво» – основні аеродроми, на яких фізично може базуватися російська стратегічна авіація. Тому майже одночасний удар по цим трьом летовищам вимусив росіян підняти всі літаки в небо та терміново передислокувати їх за тисячі кілометрів. 

«Аеродроми «Оленья», «Енгельс» і «Дягілєво»  – це три основні аеродроми, на яких фізично може базуватися російська стратегічна авіація, зокрема, літаки Ту-95, Ту-160 і Ту-22М3. Хоча Ту22М3 не входить до стратегічної авіації, він дальній бомбардувальник», – зазначив Криволап.

Він розповів, що основною базою для ТУ-95 МС був «Енгельс» – дуже величезний аеродром, який має злітну смугу більше 3 км та майже 100 метрів по ширині, а також всі можливості для проведення регламентних технічних робіт. При цьому Ту-22М3 в основному обслуговувався і базувався в «Дягілєво». Коли ж був нанесений удар по трьом військовим аеродромам, то росіяни були змушені підняти всі літаки у повітря, щоб терміново передислокувати їх у безпечне місце.

Поділитись