Перспективи покращення стосунків з Росією за адміністрації Байдена є дуже слабкими

Перспективи покращення стосунків з Росією за адміністрації Байдена є дуже слабкими

Рішення новообраного президента США Джо Байдена призначити на пост заступника держсекретаря Вікторію Нуланд – це поганий знак для Росії.

Про це розповіло The National Interest.

Журналісти видання побачили в цьому курсу вибір на погіршення відносин з Кремлем.

«Повідомлення про прийдешнє призначення Вікторії Нуланд напевно викличуть захоплення в Києві. Точно так же вони посилають Москві, мабуть, максимально чіткий сигнал, що перспективи значного російсько-американського зближення при адміністрації Байдена здаються надзвичайно слабкими », – зазначили автори публікації.

Раніше Нуланд працювала помічником держсекретаря США у справах Європи і Євразії. Вона брала активну участь в Евромайдані, часто відвідуючи Київ в розпал акцій протесту. У грудні 2013 року Нуланд роздавала протестуючих на майдані Незалежності в Києві частування. Російські ЗМІ повідомили, що це було печиво, проте сама американка стверджувала, що давала голодним людям бутерброди, причому не тільки протестуючим, але і бійцям спецпідрозділу «Беркут». Вона залишила свій пост в 2017 році.

У статті для журналу Foreign Affairs влітку 2020 року Нуланд запропонувала ряд політичних рекомендацій наступному президентові про те, як розвивати відносини з Росією. Вона порадила розробити більш надійний інструментарій для боротьби з геополітичним противником і його військовою агресією, продовжувати вводити санкції, вкидати дезінформацію і використовувати так звану м’яку силу, спрямовану безпосередньо на російський народ.

Поділитись