Перестрілка сталася на кордоні Киргизстану та Таджикистану

Перестрілка сталася на кордоні Киргизстану та Таджикистану

На кордоні Киргизстана та Таджикистану сталася перестрілка між прикордонниками, після переговорів стрілянина припинилася, повідомили киргизька прикордонна служба та адміністрація Баткенської області Киргизстану.


Як повідомляє прикордонна служба держкомітету нацбезпеки Киргизстану, «інцидент із застосуванням зброї» стався на території Булак-Баші Баткенського району.

За версією Киргизстану, її прикордонники виявили прикордонників Таджикистану, які «порушили раніше досягнуті домовленості», що посіли бойові позиції «на неописаній ділянці держкордону». У відповідь на вимоги залишити територію таджицькі прикордонники відкрили вогонь, після чого киргизька сторона також застосувала зброю. Прикордонники Таджикистану під час зіткнення «застосували міномети». Стрілянина «періодично» затихала та відновлювалася.

Джерело із силових структур Таджикистану підтвердило факт перестрілки між прикордонниками «в районі Ворух» (Согдійська область Таджикистану).

Киргизстан повідомляє, що пройшли «телефонні переговори між начальником Баткенського обласного управління ПС ДКНБ Киргизстану та начальником Согдійського обласного управління ПС ДКНБ Таджикистану щодо недопущення ескалації конфлікту». В адміністрації Баткенської області повідомили, що «перестрілка припинилася, продовжується робота з нормалізації обстановки».

Поділитись