Переможцями місцевих виборів варто вважати «партії мерів» та «Батьківщину», – експерт

Переможцями місцевих виборів варто вважати «партії мерів» та «Батьківщину», – експерт

Друге місце «Батьківщини» за кількістю депутатів серед усіх політичних сил та першість серед позавладних – є гарним результатом для команди, яка орієнтувалася на конкретні потреби людей і не спекулювала на питаннях, що розколюють країну.

Про це заявив політичний експерт Андрій Золотарьов в інтерв’ю UKRLIFE.TV.

«Батьківщина» – єдина структурована політична партія, яка має реальне представництво від Луганська до Закарпаття. На відміну від тих сил, які банально продають партійні франшизи. Як результат – друге місце, 10% депутатських мандатів», – зазначив аналітик.

За його словами, підсумки місцевих виборів стали найкращою соціологією, яка дозволяє «Батьківщині» розраховувати й на один з перших результатів під час майбутньої парламентської кампанії. Також місцевими перегонами сьогодні мають бути задоволені й так звані «партії мерів»,– вважає Золотарьов.

«Виграла також така собі «партія регіональних еліт». Якщо рік тому електоральна карта України була вся зелена, то сьогодні вона нагадує шкуру леопарда», – підсумував експерт.

Нагадаємо, що відповідно до передніх даних ЦВК, 14.5% від усіх обраних депутатів є висуванцями «Слуги Народу», 10.5% – «Батьківщини». Далі йдуть партії «За майбутнє», ОПЗЖ, «Європейська солідарність» та інші. Партія Володимира Зеленського має п’ять з половиною тисяч депутатів по всій країні, партія Юлії Тимошенко – майже чотири тисячі

Поділитись