Пентагон відповів на заяву міністра оборони Росії про провокацію на Донбасі

Пентагон відповів на заяву міністра оборони Росії про провокацію на Донбасі

Заяви глави військового відомства Росії Сергія Шойгу про підготовку провокації з боку США на сході України не відповідають дійсності, повідомляє ЗМІ з посиланням на заяву офіційного представника Пентагону Джона Кірбі.


“Ці заяви міністра Шойгу абсолютно не відповідають дійсності”, – сказав він. Зазначається, що міністр оборони США Ллойд Остін не обговорював із російським колегою загострення ситуації в Україні.

Раніше Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що приватні військові компанії США готують провокацію в так званій Донецькій народній республіці. Як зазначив глава відомства, понад 120 співробітників американських ПВК присутні у ДНР.

За словами міністра, до міст Авдіївки та Червоного Лимана доставлені резерви невстановленого хімічного компоненту. За даними міністра оборони Росії, США можуть озброїти Україну та під цим прикриттям штовхати екстремістів до окремих регіонів РФ. Зокрема йдеться про Крим.

Раніше президент Володимир Путін заявив, що у разі просування інфраструктури НАТО далі на схід, підлітковий час ракет до Москви скоротиться до 7-10 хвилин, а гіперзвукової зброї — до п’яти.

Поділитись