Пауло Коельо вибачився перед французами за поведінку Болсонару

Пауло Коельо вибачився перед французами за поведінку Болсонару

Бразильський письменник Пауло Коельо вибачився за поведінку президента країни Жаіра Болсонару, яке допустило різкі висловлювання на адресу свого французького колеги Еммануеля Макрона і його дружини Бріжит.

Раніше Болсонару вступив в заочну полеміку з Макроном, звинувативши його в “колоніальної ментальності” і переслідуванні особистих політичних цілей в зв’язку з пропозицією обговорити ситуацію з пожежами в Амазонії на саміті G7. Болсонару також розкритикував озвучений президентом Франції проект допомоги, який був узгоджений на зустрічі “сімки”. У соцмережі бразильський лідер залишив неповажний коментар, що стосується Бріжит Макрон.

“Це трохи сумне відео, щоб попросити вибачення у моїх французьких друзів за виниклу кризу, за, я б сказав, істерику Болсонару по відношенню до Франції, президенту Франції та його дружині. Вибачте мене, вибачте мене тисячу разів”, – заявив Коельо в розміщеному в Twitter відеозверненні. За його словами, над Бразилією зараз “згустився морок, який пройде, як минає ніч”.

Сам Макрон, коментуючи нападки на себе з боку влади Бразилії, заявив, що допущені образи викликають у нього жаль і смуток. Він додав, що “дуже поважає бразильський народ, і що він заслуговує президента, поведінка якого буде на висоті”.

Фото РИА Новости.

Поділитись