Пашинян звинуватив азербайджанців в наступі на російських миротворців

Пашинян звинуватив азербайджанців в наступі на російських миротворців

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що наступальні дії Збройних сил Азербайджану в Нагірному Карабасі спрямовані також проти місії російських миротворців.

«Дії Азербайджану мають яскраво виражений провокаційний характер, але вони також спрямовані на знецінення діяльності миротворчої місії Росії в Арцах (самоназва Нагірного Карабаху). Вони хочуть показати, що миротворці не в силі зупинити провокаційні дії», – сказав він.

Пашинян додав, що сторони конфлікту близькі до початку процесу обміну полоненими.

Він також розповів, що в суботу, 19 грудня, в країні оголошується триденний загальнонаціональний траур за загиблими в Нагірному Карабасі.

13 грудня стало відомо, що російські миротворці припинили порушення режиму припинення вогню в околицях населених пунктів Хцаберд і Хін Тахер Гадрутського району.

1 грудня завершилась передача територій під контроль Азербайджану в Нагірному Карабасі, закріплена в тристоронній угоді, прийнятому за посередництва Росії. Лачинський коридор – єдину дорогу, яка б пов’язала тепер Вірменію і невизнану Нагірно-Карабахської республіки, – контролюватимуть російські миротворці. Туреччина також бере участь в процесі врегулювання конфлікту в рамках спільного з Росією центру по контролю за режимом припинення вогню, проте в миротворчу місію представники турецької сторони не входять.

Поділитись