Пашинян заявив, що бойові дії в Карабасі не припинилися

Пашинян заявив, що бойові дії в Карабасі не припинилися

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що бойові дії в Нагірному Карабасі після прийняття тристоронньої заяви про припинення вогню повністю не припинилися.


“Бойові дії в Карабасі повністю не припинилися, вони тривають, і ми сподіваємося, що вони припиняться”, – сказав Пашинян у відеозверненні до жителів країни.

Раніше глави Росії, Вірменії та Азербайджану прийняли спільну заяву про припинення вогню в Карабасі. Згідно із заявою, озвученого президентом РФ, повне припинення вогню в Нагірному Карабасі починається з 10 листопада, Азербайджан і Вірменія зупиняються на зайнятих позиціях, а також повинні обмінятися військовополоненими. Також в Карабасі будуть розміщені російські миротворці.

Прем’єр Вірменії Нікол Пашинян зазначив у своїй заяві в Facebook, що ця угода була вкрай важким рішенням для нього. У свою чергу, президент Азербайджану Ільхам Алієв назвав підписання документа капітуляцією Вірменії. За його словами, угода максимально вигідно Баку, тепер військовий етап завершено і можна переходити до політичних питань.

Поділитись