Пашинян вибрав начальника Генштабу Вірменії в обхід президента

Пашинян вибрав начальника Генштабу Вірменії в обхід президента

Артак Давтян призначений начальником головного штабу збройних сил Вірменії. Про це говориться в повідомленні на сайті прем’єр-міністра країни Миколи Пашиняна.


Як уточнюється, 10 березня президенту республіки Армену Саркисяну було внесено пропозицію про призначення Давтяна і звільнення діючого начальника штабу ЗС Оніка Гаспарян, проте 11 березня в канцелярію прем’єр-міністра Вірменії надійшли заперечення президента країни.

«Заперечення, представлені президентом Республіки, не були прийняті прем’єр-міністром, про що в той же день було направлено лист президенту Республіки з відповідними обґрунтуваннями», – відзначили в канцелярії вірменського прем’єра.

З урахуванням того, що президент Вірменії не підписав проект у визначені законом терміни, не звернувся до Конституційного суду, Артак Давтян згідно із законодавством вступає на посаду начальника Генерального штабу Збройних сил Вірменії з 22 березня.

Збройні сили Вірменії 25 лютого виступили із заявою, в якій вимагали відставки Пашиняна. У свою чергу, він побачив у цьому спробу перевороту і закликав своїх прихильників вийти на вулиці з протестами, а Гаспарян – піти з поста начальника Генштабу ВС Вірменії. Також Пашинян підписав указ про звільнення Гаспарян.

У той же день президент Вірменії Армен Саркісян отримав прохання від Пашиняна про призначення нового начальника генштабу ВС. В якості альтернативи прем’єр запропонував Артака Давтяна, який займав цю посаду в 2018-2020 роках. Президент двічі відмовився підписати рішення про звільнення Гаспарян.

Поділитись