Папа Римський оголосив імена нових кардиналів Римсько-католицької церкви

Папа Римський оголосив імена нових кардиналів Римсько-католицької церкви

Папа Римський Франциск оголосив, що 5 жовтня в ході консисторії зведе в кардинали тринадцять ієрархів Римо-католицької церкви з різних країн світу.

Пурпурові шапочки “князів Церкви” отримають архієпископ Болоньї монсеньйор Маттео Дзуппі, президент Папської ради з міжрелігійного діалогу іспанець Мігель Анхель Аюсо Гіксот і заступник секретаря дикастерії (відомства Римської курії) по службі цільного людського розвитку канадець Майкл Черні, який займається проблемою мігрантів.

Нові “пурпуроносцы” представляють різні країни світу, в тому числі Кубу, Демократичну Республіку Конго, Гватемалу і Індонезію. Також новими членами Кардинальської колегії за свої заслуги в служінні церкви стануть три ієрархи, вік яких перевищує 80 років. Через це вони не мають права брати участь в конклаві з виборів папи Римського. Серед них – архієпископ-митрополит Каунаський Сігітас Тамкявічюс.

Остання консисторія, на якій Франциск звів кардиналами 14 ієрархів Римо-католицької церкви, відбулася у Ватикані в червні 2018 року.

Поділитись