“Панцир-С” збив американський ударний БПЛА MQ-9 Reaper у районі Бенгазі

“Панцир-С” збив американський ударний БПЛА MQ-9 Reaper у районі Бенгазі

Зенітний ракетно-гарматний комплекс “Панцир-С” зі складу засобів протиповітряної оборони Лівійської національної армії знищив у районі Бенгазі американський тактичний ударний безпілотник MQ-9 Reaper.

Внаслідок потрапляння в безпілотник ракети останній отримав критичні пошкодження і впав на підконтрольній ЛНА території.

Наразі відомо про те, що безпілотний літальний апарат MQ-9 Reaper порушив повітряний простір Лівії всупереч забороні з боку Лівійської національної армії. Після того, як безпілотник був виявлений, по ньому було відкрито вогонь – точний пуск ракети не залишив жодного шансу.

Спочатку збитий об’єкт кваліфікувався як невстановлений, однак, за окремими фрагментами знищеного безпілотного літального апарату вдалося визначити, що йдеться саме про тактичний ударний безпілотник. Судячи з виявлених боєприпасів дрону, останній готувався до завдання ударів, однак, чи були останні спрямовані проти Лівійської національної армії або ж удари передбачалося завдати членам терористичного угрупування «Ісламської держави» – поки що невідомо.

На сьогоднішній день на озброєнні ЛНА знаходиться щонайменше чотири ЗРГК «Панцир-С», передані ОАЕ.

Поділитись