Пакистан відправив в Україну 160 000 артилерійських снарядів

Пакистан відправив в Україну 160 000 артилерійських снарядів

Попри досить дружні стосунки між Ісламабадом та Москвою, стало відомо про те, що Пакистан відправив Україні 159 морських контейнерів із боєприпасами калібру 155-мм.

Враховуючи, що кожен такий контейнер здатний вмістити більше тисячі снарядів, сумарне постачання складає як мінімум 160 тисяч снарядів, однак, залежно від габаритів контейнерів, кількість таких може бути значно більшою.

Відправка Україні боєзапасу у кількості 160 тисяч артилерійських 155-мм. снарядів, дозволяє, при середній витраті цих боєприпасів, лупити Україні рашистів ще як мінімум місяць, а з урахуванням того, що нещодавно із Києва Києву було відправлено ще кілька сотень тисяч снарядів калібру 155-мм. і 152-мм., очевидно, що боєприпасів ЗСУ вистачить щонайменше до весни.

В Ісламабаді поки що не коментують постачання боєприпасів Україні, однак є відомості про те, що Україна має намір забезпечити обслуговування пакистанських гелікоптерів і модернізувати пакистанські танки Т-80, у чому, очевидно, Пакистан досить сильно зацікавлений.

Поділитись