Останній великий іноземний банк зібрався на вихід із Росії

Останній великий іноземний банк зібрався на вихід із Росії

Відрізана санкціями від глобальної фінансової системи, російська економіка може втратити останній великий банк для розрахунків із зовнішнім світом.

Райффайзенбанк, через який проходить майже половина всіх транскордонних платежів до РФ, розглядає план остаточного відходу з російського ринку, повідомляє Falter з посиланням на джерела, знайомі із ситуацією.

За їх словами, керівництво Raiffeisen Bank International обговорює угоду, в рамках якої російський Райффайзенбанк, а також білоруська «дочка» Пріорбанк дістануться Сбербанку, а австрійська група в обмін отримає заморожені активи російського банку в Європі (Sberbank Europe).

Сбербанк у свою чергу отримає великий російський банк в обмін на Віденську філію Sberbank Europe, що знаходиться в стадії ліквідації.

Райффайзенбанк, що входить до топ-10 за розміром активів у РФ і включений ЦБ до переліку системно значущих, потрапив на радари влади США. У лютому Управління з контролю за іноземними активами американського Мінфіну розпочало розслідування діяльності банку в Росії, окупованих регіонах України та Сирії.

Зрештою, це може призвести до санкцій проти Raiffeisen, розповідали Reuters джерела, знайомі з ситуацією.

Поділитись