Оприлюднено дані про офшори, через які політики незаконно володіють майном

Оприлюднено дані про офшори, через які політики незаконно володіють майном

Опублікований рекордний обсяг даних про офшори, через які політики по всьому світу незаконно володіють майном.

Згідно з даними, вивченим міжнародним консорціумом журналістів-розслідувачів, найбільшої юрисдикцією для приховування таємних активів замість Віргінських і Кайманових островів став американський штат Південна Дакота.

З досьє стало відомо про майно глави АП Росії Антона Вайно, глави «Ростех» Сергія Чемезова, директора Першого каналу Костянтина Ернста і передбачуваної матері дочки президента Володимира Путіна Світлані Кривоногих.

Інтернет-видання «Важливі історії» стало єдиним російським учасником міжнародної групи розслідувачів. Головний редактор видання Роман Анін сказав ЗМІ, що одна з перших їх публікацій на основі отриманих даних буде присвячена гендиректору «Первого канала» Костянтину Ернсту. Анін пообіцяв продовжувати цю роботу, незважаючи на те, що недавно влада оголосила його видання і його особисто іноагентами РФ.

Також в документах фігурує сім’я азербайджанського президента Ільхама Алієва, що продала за останні роки нерухомості в Лондоні на 400 млн фунтів, король Йорданії Абдалла II з нерухомістю від Каліфорнії до Лондона, екс-прем’єр Британії Тоні Блер і його дружина, президент України Володимир Зеленський, прем’єр міністр Чехії Андрій Бабіш, президенти Чилі, Еквадору та Домініканської республіки – в цілому 35 колишніх і діючих глав держав.

Серед фігурантів – не тільки політики, але, і, наприклад, зірки шоу-бізнесу, які використовують офшори для ухилення від податків.

Поділитись