Опозиціонер Ілля Пономарьов хоче очолити органи влади на території Курської області

Опозиціонер Ілля Пономарьов хоче очолити органи влади на території Курської області

Російський опозиціонер Ілля Пономарьов закликав дозволити йому очолити альтернативні органи влади на території Курської області, підконтрольної ЗСУ.

«Наразі наші збори народних депутатів (очолюваний ним «З’їзд» російських опозиційних сил – Ред.) офіційно не визнані жодною державою. Якби Україна дозволила нам реалізувати наші ідеї щодо створення органів влади, то ми автоматично отримали б політичну суб’єктивність не лише всередині Росії. Ніхто вже не зміг би нас ігнорувати, бо на будинках держадміністрації в Курській області майорів би біло-синьо-білий прапор», – заявив Пономарьов в інтерв’ю польській газеті Rzeczpospolita.

Він розповів, що зараз перебуває у США та лобіює цю ідею серед американських політиків.З українською владою, згідно зі статтею польського видання, Пономарьов цю ідею не обговорював.

Російське опозиційне видання «Сота» у зв’язку з цим зазначає, що у Пономарьова не все гладко у відносинах з іншими представниками антипутінської опозиції. Частину учасників «З’їзду», за даними «Соти», хотіли раніше прибрати Пономарьова з керівних посад та продовжити роботу без нього.
А легіон «Свобода Росії», що воює на боці ЗСУ, наприкінці липня заявив про припинення будь-якої взаємодії з Пономарьовим (невдовзі після цього по його будинку прилетів безпілотник, у чому опозиціонер звинуватив РФ).

Раніше російський галерист-опозиціонер Марат Гельман також говорив про можливість створення альтернативних органів влади в РФ, якщо частина Курської області залишиться під контролем ЗСУ.

Поділитись