Опитування: майже 75% японців підтримують новий уряд країни

Опитування: майже 75% японців підтримують новий уряд країни

Щонайменше 74% жителів Японії позитивно оцінюють сформований 16 вересня новий уряд на чолі з Есіхіде Сугой.

Про це свідчать дані соціологічного опитування, опубліковані в понеділок газетою Yomiuri. Разом з тим 14% опитаних заявили, що не підтримують кабінет міністрів і його нового керівника. 63% респондентів схвалили прагнення суги продовжити політику свого попередника Сіндзо Абе, 25% виступили проти такої ініціативи.

Крім того, 34% опитаних відзначили, що пріоритетом нового уряду має стати боротьба з коронавірусів. У свою чергу 23% учасників дослідження підкреслили, що кабміну слід вибрати відновлення економіки в якості свого головного завдання.

17 вересня в ході аналогічного опитування, проведеного агентством Kyodo, підтримку уряду суги висловили 66,4% респондентів, 16,2% висловилися проти.

16 вересня парламент Японії затвердив в якості нового прем’єр-міністра Сугу, який двома днями раніше був обраний головою правлячої Ліберально-демократичної партії. В уряді Абе він незмінно займав посаду генерального секретаря кабінету.

28 серпня Абе заявив, що хоче покинути свій пост через погіршення стану здоров’я. У нього загострився виразковий коліт, через якого йому в 2007 році вже доводилося залишити посаду прем’єра. Незадовго до оголошення про відставку Абе вийшов на перше місце за тривалістю безперервного перебування на посаді глави уряду за всю історію Японії. На момент установки рекорду 24 серпня він займав крісло прем’єра 2 799 днів.

Поділитись