Онук Назарбаєва просить політичного притулку у Великобританії

Онук Назарбаєва просить політичного притулку у Великобританії

Айсултан Назарбаєв в жовтні 2019 був засуджений до умовного терміну за напад на поліцейського в Лондоні, якого він вкусив.

Вирок припускав випробувальний термін в 18 місяців, продовження лікування від наркозалежності, громадські роботи та штраф.

Айсултан Назарбаєв – син старшої дочки екс-президента Казахстану Дариги Назарбаєвої і його опального зятя, нині покійного Рахата Алієва.

Він закінчив Королівську військову академію в Сандхерсті і був зарахований до штату головного розвідувального управління Міністерства оборони Казахстану. У 2017 році Айсултан працював у федерації футболу Казахстану.

“Я вірю в те, що якщо народ об’єднається проти влади всередині країни, то нам буде під силу перевернути державу догори дном! Чому догори дном? Тому що після дна, починається новий початок!

Ми доведемо тим, хто сидять біля керма держави, що вони – не Боги! Вони можуть, звичайно, нас переслідувати, вбивати, відбирати свободу і навіть заганяти в самі тупикові життєві ситуації. Але, повірте мені, Бог з нами і ми переможемо”, – написав він.

За його словами, в даний час на нього намагається тиснути сім’я по всякому, і йому довелося йти на кардинальні заходи:

“Я прошу у Великобританії політичний притулок. Мої останні п’ять років покриті сірими смугами. Пора людям дізнатися, що насправді відбувалося і чому!

Вся справа в тому, що я володію інформацією про високомасштабної корупції між урядом Росії і Казахстану. Я кажу про мільярди доларах США, вкрадених у народу Казахстану.

Я опинився в центрі цієї жадібності і ненаситності моєї сім’ї, а зокрема, моєї мами (Дариги Назарбаєвої і її чоловіком Кайратом Шаріпбаевим)”.

Поділитись