Омський лікар поставив Навальному можливий діагноз

Омський лікар поставив Навальному можливий діагноз

Причинами стану Олексія Навального могли стати алкоголь і неправильне харчування.

Про це розповів головний токсиколог Омської області та Сибірського федерального округу Олександр Сабаєв.

За словами лікаря, метаболічні порушення в організмі Навального підтверджені лабораторними тестами. Він зазначив, що їх могло викликати недотримання дієти або, навпаки, ведення будь-якої дієти, а також вживання алкогольних напоїв.
Сабаєв підкреслив, що у пацієнта спостерігалася дисфункція підшлункової залози, яка викликала різкі коливання цукру в крові. Він додав, що консиліум російських лікарів зійшовся на діагнозі «порушення вуглеводного обміну».

Раніше головний токсиколог Омської області та Сибірського федерального округу заявив, що місцеві лікарі швидкої допомоги не вводили Олексію Навальному атропін відразу після приземлення і зняття з літака. Сабаєв також спростував слова Навального і заявив, що лікарі ввели йому атропін вже в реанімації лікарні швидкої допомоги №1, «але зовсім за іншими свідченнями і не в тих дозах, які необхідно застосовувати як антидот при отруєннях хімпрепаратами».

Навальному стало погано 20 серпня у час перельоту з Томська в Москву. У перші два дні йому надавали допомогу лікарі омської лікарні. Вони ж ввели його у штучну кому. 22 серпня пацієнта відправили в клініку в Берліні, лікарі якої заявили про виявлення в організмі Навального слідів речовини з групи «Новачок». У вересні Навальний був виведений з коми і виписаний, після реабілітації він має намір повернутися в Росію.

Поділитись