Олексій Арестович назвав безглуздою справою побудову демократії в Україні

Олексій Арестович назвав безглуздою справою побудову демократії в Україні

Боротьба за побудову демократії в Україні безглузда, це довів крах США в Афганістані.

Таку думку висловив радник голови офісу президента України Володимира Зеленського Олексій Арестович.

За його словами, події в Афганістані стали крахом ліберальної демократії.

«Як з’ясувалося (раптово) реальний світ погано пристосований для ідеалістичних експериментів по уніфікації всіх під єдину ідеальну концепцію. Спочатку в цьому переконався СРСР. Тепер США, на чолі колективного Заходу», – написав він у Facebook.

Арестович зазначив, що сотні експертів заявляли про можливість побудови демократії в Афганістані. Однак ліберальні демократії «знищують людей» не менш успішно, ніж тоталітарні режими, вказав він.

«В одному я поки переконався точно: боротьба за побудову в Україні« … нового, демократичного держави »сенсу не має. Якщо за що і боротися, то відразу за побудову нової цивілізації – яка успішно, на практиці, зможе відповісти на вищевикладені питання», – уклав Арестович.

Таким чином радник глави офісу президента України відреагував на події, які зараз відбуваються в Афганістані.

15 серпня таліби увійшли в Кабул, після чого оголосили «закінчення війни» в Афганістані. Вони мають намір оголосити про створення Ісламської емірату Афганістан. У свою чергу, президент Ашраф Гані подав у відставку і покинув країну.

17 серпня в відповідь на критику рішення про виведення військових США з Афганістану, американський президент Джо Байден заявив, що не жалкує про це. Він підкреслив, що більш вдалого моменту для виведення військового контингенту з Афганістану не було, а відмова означала б ескалацію конфлікту.

Поділитись