Окупанти розпочали контрнаступ у Курській області

Окупанти розпочали контрнаступ у Курській області

Контрнаступ російської армії в Курській області.

Продовжують підтверджуватись дані про суттєве просування РФ у Курській області.

Український військовий паблік Deep State пише про прорив росіян до села Снагость і наводить кадри бронеколони, яка прямує до цього села з боку Коренево.

Американський військовий експерт Роб Лі також пише про бої в Снагості та вказує, що «Росія змогла переправити бронетанкові сили через річку Сейм, незважаючи на українські удари по мостах».

Він також наводить відео колони, яка штурмує Снагость. Вона складається щонайменше з 8 танків та бронемашин 51-го повітряно-десантного полку російських ВДВ.

Російські військові паблики стверджують, що Снагость армія РФ вже повністю повернула під свій контроль, як і Гордєєво, Раптове, Бяхове, 10 жовтня, Вікторівка. Також росіяни викладають відео із українськими полоненими.

Україна офіційно цього не коментувала. Але якщо відомості вірні, то росіяни по суті деблокували свої сили, затиснуті раніше у Глушківському районі Курської області між кордоном та річкою Сейм. Удар наносився судячи з усього саме звідти (тобто, зі сходу), і навіть з півночі – від Коренево.

Далі, як припускають російські паблики, удар російська армія завдаватиме по Любимівці та Зеленому Шляху, щоб відрізати українські війська, які знаходяться в північній частині контрольованої ЗСУ території в Курській області – на схід від села Кореневе.

Поділитись