Окупанти просунулися у напрямку річки Оскол

Окупанти просунулися у напрямку річки Оскол

Російські війська захопили Піщане на Харківщині, просунувшись у напрямку річки Оскол.

Про це пише військовий паблік Deep State.

Раніше про захоплення Піщаного заявляло міноборони РФ.

До найближчого села Колесниківка – понад шість кілометрів, до Осколу – близько восьми.

Також ціла низка поступів у російських військ на Покровському напрямку – в районі села Вовче, де росіяни розвивають наступ після захоплення Прогресу. А також у Новоселівці Першій.

На північ від Прогресу РФ намагається оточити частину угруповання ЗСУ під Лозоватським (позначено на карті) і пробитися до Івановського. Наказу на відхід немає, пише Deep State з посиланням на бійців 31-ї бригади, які потрапили практично до оточення.

«На південь від Лозоватського ворог утворив горловину, через яку доводиться утримувати низку позицій на захід від висоти 236.9… бригадне керівництво хоче, щоб бійці і далі сиділи в оточенні — до останнього солдата. Управління рот фактично відсутнє, адже їхні командири поранені або загинули», – повідомляє. паблік.

«Оперативно-тактична обстановка стала критичною на вихідних через хаотичний догляд однієї з піхотних бригад. 47 ОМБр, яка прийшла на допомогу, не змогла стримати переважаючого числа противника. Попередньо в селі вже було скупчення чисельністю від двох рот», – пише DS.

За його даними, позиції кинули частини із Рівненської області.

Поділитись