Окупанти просунулися поблизу Авдіївки

Окупанти просунулися поблизу Авдіївки

«Українська бригада розвалилася, і тепер сотні солдатів оточені біля Прогресу».

Стаття з таким заголовком з’явилася у Forbes.

Видання пише, що останніми днями на захід від Авдіївки з’явилися тривожні ознаки: російські мотострілкові полки за тиждень просунулися на 6,5 км, що вважається значним успіхом у масштабі російсько-української війни.

Наближаючись до Прогресу, російські сили розділилися на дві частини, практично оточивши два батальйони 31-ї механізованої бригади ЗСУ, повідомляє Forbes.

Хоча втрата кількох полів навколо невеликого села не є катастрофою для України, обставини, що призвели до цього, викликають занепокоєння. Передова бригада ЗСУ, схоже, розвалилася через проблеми з командуванням та управлінням, що характерно для всього напряму, зазначає видання з посиланням на українського журналіста Бутусова.

Forbes зазначає, що спроба елітної 47-ї механізованої бригади ЗСУ, оснащеної американською бронетехнікою, закрити пролом, що утворився, і запобігти подальшому просуванню російських військ виявилася невдалою через їхню чисельну перевагу росіян.

Відрізаним батальйонам під Прогресом доведеться або пробиватися з боями на захід, або чекати, поки їхні товариші по службі прийдуть зі сходу. В іншому випадку на них чекає або повільний змор, або швидкий крах під натиском російських сил, резюмує видання.

Зазначимо, що сьогодні про оточення українських підрозділів під Прогресом писав військовий паблік DeepState. Але, за його даними, бійцям ЗСУ вдалося вирватися з оточення.

Поділитись