Окупанти просунулися на Харківщині

Окупанти просунулися на Харківщині

На Харківському напрямку, за даними українського Генштабу, росіяни «не залишали спроб прорвати нашу оборону біля Вовчанська, Стариці, Липців та Зеленого».

Судячи з карти українського паблика Deep State, росіяни просунулися між Глибоким та Лук’янцями на південь, у напрямі Липців. Там «сіра зона» наблизилася впритул до околиць цього села. Судячи з карти, противник рухається вздовж річки Липець.

Український військовий експерт Костянтин Машовець оцінює поступ у бік Липців на 1-1,2 км. «Наскільки я розумію, закінченням першого етапу свого наступу на цьому напрямку російське командування вважатиме вихід своїх передових підрозділів на кордон Липці – Веселе», – вважає Машовець.

Веселе розташоване на схід від Липців, обидва села пов’язує пряма дорога.

На захід від Вовчанська росіяни зайняли нові території на правому березі Сіверського Дінця, на північ від нещодавно захопленої Бугроватки. Росіяни кажуть, що РФ атакує село Прилипка на захід від Вовчанська, намагаючись прорватися на лівий берег Дінця та наблизитися до часткового оточення Вовчанська.

У Вовчанську Deep State змін не фіксує. Російські паблики пишуть, що ЗСУ вводять резерви для утримання міста.

На запорізькому фронті російські війська, за даними паблика, просунулися на південний схід і на південь від Роботино (як стверджує німецький аналітик Ріпці, росіяни це село вже захопили і біля Вербового).

Під Авдіївкою РФ захопила нові території на північ від Нетайлово (на захід від Авдіївки та Донецька), на південь від Очеретино та біля Кераміка.

Також війська РФ просунулися в районі Берестового на південний схід від Куп’янська.

Поділитись